Přejít k hlavnímu obsahu

Neplodnost, otěhotnění, umělé oplodnění

REPROMEDA je klinika reprodukční medicíny a preimplantační genetické diagnostiky. Naším cílem je, aby asistovaná reprodukce úspěšně pomáhala stále více párům. Heslem, kterým se při naší práci řídíme, je "Pomáháme založit rodinu". Kromě vysoké odbornosti dbáme především na diskrétnost, lidskost, vstřícnost a vše ostatní, co Vám může zpříjemnit a usnadnit návštěvy u nás. Jsme si vědomi, že léčba neplodnosti je pro Vás psychicky velmi náročná, a uděláme vše pro to, aby pro Vás byla co nejméně zatěžující a v co nejkratším čase vedla k Vašemu vytouženému cíli.

Na vaše dotazy odpovídá: MUDr. Lenka Hromadová se narodila v Brně. Po absolvování gymnázia studovala Lékařskou fakultu Masarykovy univerzity V Brně, obor všeobecné lékařství. Studium ukončila v roce 1993. Od roku 2001 je pracuje v centru pro asistovanou reprodukci a preimplantační genetickou diagnostiku REPROMEDA, kde je v současné době i vedoucí lékařkou IVF ambulance.

Pá 27.03.2020 13:30
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Myslím si, že kvůli tomu, že jste brečela a byla ve stresu, k potratu nedojde. Špinění na začátku těhotenství nemusí znamenat žádný problém. Pokud ale špinění či krvácení trvá, případně se přidaly bolesti, doporučuji Vám vyšetření na gynekologii. Držím Vám palce.Se srdečným pozdravem MUDr. Lenka Hromadová vedoucí lékař IVF ambulance/ Head IVF Clinician  
Pá 20.03.2020 12:01
Dobrý den, děkuji Vám za Váš dotaz. Příčin potratu může být celá řada, nedomnívám se, že oligospermie, což je v překladu do češtiny malý počet spermií, je příčinou potrácení, to je spíše příčinou neotěhotnění přirozenou cestou. Bylo by fajn Vás i manžela vyšetřit geneticky, provést Vaše vyšetření na infekce, imunologické testování a následně řešit případně nalezenou patologii. Je velmi… Číst dále
Po 24.02.2020 08:25
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. "Pulzujícím gestačním váčkem" máte zřejmě Vy, respektive Vaše lékařka, na mysli přítomnost srdeční akce plodu. V tom případě je všechno v úplném pořádku.  
Po 24.02.2020 08:23
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Pokud nedošlo k ejakulaci do pochvy, je otěhotnění málo pravděpodobné. Nicméně v případě, že se nedostaví menstruace v očekávaném termínu, doporučuji provedení těhotenského testu. Se srdečným pozdravem MUDr. Lenka Hromadová vedoucí lékař IVF ambulance/ Head IVF Clinician  
St 22.01.2020 11:47
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Pokud nemáte jiné potíže, jako například otoky dolních končetin nebo vysoký tlak, také pokud je vyšetření moči prováděné v každé těhotenské poradně zcela v pořádku, myslí, že kontrolní jaterní testy v tomto odstupu stačí.  
Pá 03.01.2020 17:53
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Je možné, že se Vaše menstruace upraví, po vysazení antikoncepce může být cyklus nějakou dobu nepravidelný. Důvodem nepravidelné menstruace je obvykle nepravidelná nebo zcela chybějící ovulace. To by mohl být problém v případě, že si přejete otěhotnět. Ovulaci můžete jednak Vy sama zjistit pomocí ovulačních testů, přesněji však Váš gynekolog pomocí ultrazvukového… Číst dále
Pá 03.01.2020 13:50
Dobrý den, děkuji Vám za Váš dotaz. I tehdy, pokud je menstruace nepravidelná, nebo vůbec nepřijde, není vyloučeno, že ovulace nastane. Jestliže ale máte negativní těhotenský test, je těhotenství málo pravděpodobné. Pokud chcete mít jistotu, zopakujte močový těhotenský test, případně si nechejte vyšetřit těhotenský hormon přímo z krve. Potíže, které popisujete, nemusí souviset s těhotenství, ale… Číst dále
St 11.12.2019 20:14
Dobrý den, děkuji Vám za Váš dotaz. Možnost otěhotnění je v tomto případě velmi malá, domnívám se. Do 72 hodin od pohlavního styku může vždy žena použít antikoncepci určenou k podání po styku, například Postinor 2. Se srdečným pozdravem, MUDr. Lenka Hromadová, vedoucí lékař IVF ambulance/ Head IVF Clinician  
Po 21.10.2019 19:41
Dobrý den, děkuji Vám za Váš dotaz. Pokud kojíte, je možné užívat antikoncepci obsahující pouze gestagenní hormon. Bonadea obsahuje kromě gestagenního hormonu i estrogen, není tedy rozhodně v tomto období vhodným preparátem. Doporučuji Vám obrátit se na na Vašeho gynekologa se žádostí o předpis vhodné antikoncepce. Se srdečným pozdravem, MUDr. Lenka Hromadová, vedoucí lékař IVF ambulance/ Head… Číst dále
St 16.10.2019 13:31
Děkuji Vám za Váš dotaz. Hlavička plodu může růst i za této situace. Domnívám se, že je důležitý údaj o tom, že množství plodové vody je v pořádku a to, jestli ostatní měřené části plodu, jako obvod bříška a délka stehenní kosti, odpovídají stáří těhotenství. Se srdečným pozdravem, MUDr. Lenka Hromadová, vedoucí lékař IVF ambulance/ Head IVF Clinician