Přejít k hlavnímu obsahu

Neplodnost, otěhotnění, umělé oplodnění

REPROMEDA je klinika reprodukční medicíny a preimplantační genetické diagnostiky. Naším cílem je, aby asistovaná reprodukce úspěšně pomáhala stále více párům. Heslem, kterým se při naší práci řídíme, je "Pomáháme založit rodinu". Kromě vysoké odbornosti dbáme především na diskrétnost, lidskost, vstřícnost a vše ostatní, co Vám může zpříjemnit a usnadnit návštěvy u nás. Jsme si vědomi, že léčba neplodnosti je pro Vás psychicky velmi náročná, a uděláme vše pro to, aby pro Vás byla co nejméně zatěžující a v co nejkratším čase vedla k Vašemu vytouženému cíli.

Na vaše dotazy odpovídá: MUDr. Lenka Hromadová se narodila v Brně. Po absolvování gymnázia studovala Lékařskou fakultu Masarykovy univerzity V Brně, obor všeobecné lékařství. Studium ukončila v roce 1993. Od roku 2001 je pracuje v centru pro asistovanou reprodukci a preimplantační genetickou diagnostiku REPROMEDA, kde je v současné době i vedoucí lékařkou IVF ambulance.

Po 21.10.2019 19:41
Dobrý den, děkuji Vám za Váš dotaz. Pokud kojíte, je možné užívat antikoncepci obsahující pouze gestagenní hormon. Bonadea obsahuje kromě gestagenního hormonu i estrogen, není tedy rozhodně v tomto období vhodným preparátem. Doporučuji Vám obrátit se na na Vašeho gynekologa se žádostí o předpis vhodné antikoncepce. Se srdečným pozdravem, MUDr. Lenka Hromadová, vedoucí lékař IVF ambulance/ Head… Číst dále
St 16.10.2019 13:31
Děkuji Vám za Váš dotaz. Hlavička plodu může růst i za této situace. Domnívám se, že je důležitý údaj o tom, že množství plodové vody je v pořádku a to, jestli ostatní měřené části plodu, jako obvod bříška a délka stehenní kosti, odpovídají stáří těhotenství. Se srdečným pozdravem, MUDr. Lenka Hromadová, vedoucí lékař IVF ambulance/ Head IVF Clinician  
St 16.10.2019 11:29
Dobrý den,  děkuji Vám za Váš dotaz. Pravděpodobnost přirozeného početí je při uvedených parametrech spermiogramu, zejména co se progresivní pohyblivosti spermií týká, bohužel velmi nízká. Pokud je podíl progresivně pohyblivých spermií 32 %, leží šance na spontánní otěhotnění na 5. percentilu, znamená to tedy, že 95 % mužů v populaci má větší naději zplodit potomka. Je-li progresivní pohyb… Číst dále
Pá 04.10.2019 16:42
Dobrý den, děkuji Vám za Váš dotaz. Sactosalpinx znamená zánětem změněný a neprůchodný vejcovod. Otázkou je, zda je průchodný alespoň druhý vejcovod, pokud by nebyl, není přirozené početí možné nebo je velmi málo pravděpodobné. I tehdy, pokud by byl druhý vejcovod v pořádku, je pravděpodobnost zahnízdění embrya v děloze snížena, protože přítomnost sactosalpingu má negativní vliv na děložní… Číst dále
Po 23.09.2019 12:30
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. K zanoření embrya do děložní sliznice dojde asi 6. - 7. den po jeho vzniku. V každém těhotenství existuje obecné riziko potratu asi 15%, nejčastěji k těhotenské ztrátě dojde v průběhu prvních třech měsíců těhotenství, nejvíce frekventované jsou příčiny genetické. Pokud se přenáší embryo vzniklé v rámci mimotělního oplození, jsme obvykle opatrnější, než při běžně… Číst dále
Po 23.09.2019 11:33
Dobrý den, děkuji Vám za Váš dotaz. Je mi líto, že se potýkáte s takovými nesnázemi. Bylo by potřeba vidět výsledky Vašich vyšetření, co všechno bylo provedeno v rámci imunologického testování, zda a jaké trombofilní mutace Vám byly vyšetřeny při genetickém testování. Příčinou těhotenských ztrát může být chronický zánět v děloze, až u 66% žen s opakovaným potrácením je molekulárně-genetickou… Číst dále
Po 23.09.2019 11:16
Dobrý den, děkuji Vám za Váš dotaz. Pokud se muž a žena, kteří spolu nemají pohlavní styk, rozhodnou mít společně dítě, mohou se obrátit na centrum reprodukční medicíny k provedení intrauterinní inseminace. Oba partneři jsou nejdříve patřičně vyšetřeni. Jsou-li výsledky vyšetření v pořádku, muž poskytne ejakulát, který může být buď kryokonzervován pro použití v budoucnu, nebo použit čerstvý, je… Číst dále
Pá 20.09.2019 16:10
Dobrý den, děkuji Vám za Váš dotaz. Pokud jste měla pozitivní ovulační test 2.8., k ovulaci mohlo dojít asi 3.-4.8., oplození vajíčka nastává v den ovulace, nejpozději do 20 hodin po ní. Pokud jste otěhotněla na začátku srpna, odpovídá tomu Váš pozitivní těhotenský test 17.8., k období mezi ovulací a vyšetřením 30.8. je ale nutno připočítat 14 dnů, protože délka těhotenství se nepočítá od… Číst dále
Po 26.08.2019 16:25
Dobrý den, děkuji Vám za Váš dotaz. Pokud jste nedostala menses, těhotenství není vyloučeno, ke zjištění je třeba provést těhotenský test. Při vynechání menses 5 dnů by již mohl být těhotenský test pozitivní, pokud nebyla zpožděna ovulace, k čemuž samozřejmě také může někdy dojít. Doporučuji nyní tedy provést těhotenský test, pokud by byl negativní a znovu jste nedostala menses ještě v průběhu… Číst dále
St 07.08.2019 18:33
Dobrý den, děkuji Vám za Váš dotaz. Domnívám se, že magnesium v denní dávce 375 mg není ve 3. trimestru pro plod nebezpečné, potíže by mohlo dle mého způsobit pouze předávkování. Pokud by Vám by předepsán preparát železa, poraďte se potom o dalším správném užití s lékařem, magnesium může vstřebávání železa narušit.  Pro vice informací můžete nahlédnout například do příbalového letáku preparátu… Číst dále