Těhotenství po IVF a ascus | Těhotenství.cz

Těhotenství po IVF a ascus

Dobrý den, mám 30 let, jsem na začátku 10. týdne tehotenství po prvním KETu. Čerstvý transfer nebyl vykonán kvůli mírnemu hyperstimulačnímu syndromu. Na prohlídke u gynekolaga mi byl na cytologii zjištěn ASCUSinfo-icon.

Chcela bych se zeptat zda tento nález může ovlivnit dítěinfo-icon nebo možnost rodit prirozene. Dále pak co tento nález může způsobovat. Je to skutočně jenom vir HPV nebo i něco dalšího? Mám 5 let stáleho partnera. Nyní zavádím utrogestaninfo-icon do 12 tt - 2 tobolky ráno a 2 večer.

Asi před měsícem jsem měla mykózu a příšerné svědení, které po 5 dnech odeznelo.

Mám samozřejme strachinfo-icon vzhledem k tehotenství, které je tak vytoužené.

Děkuji moc.

Odpověď:

Dobrý den,

děkuji Vám za Váš dotaz.

Jakýkoli výtok či vaginální dyskomfort nebo jiné potíže by měly být v těhotenstvíinfo-icon řešeny gynekologem. Stejně tak jako nález na děložním čípku by měl Váš gynekolog pečlivě sledovat. Pokud se nic nezmění, nález ASCUS by neměl být překážkou přirozeného porodu.

Držím Vám palce.

 

Se srdečným pozdravem

MUDr. Lenka Hromadová

vedoucí lékař IVFinfo-icon ambulance/ Head IVF Clinician

 

REPROMEDAinfo-icon

Biology Park

Studentská 812/6

625 00 Brno

tel. +420 511 158 222

Těhotenství.cz