Přejít k hlavnímu obsahu

Vánoční pečení: Tradiční a kreativní recepty na dezerty pro krásné vánoční oslavy

Vánoční cukroví

Vánoce jsou časem, kdy se rodiny scházejí u stolu, aby společně pekly vánoční cukroví a dezerty. Pečení je tradičním rituálem, který přináší radost a pohodu do domovů. Každý má své oblíbené recepty na vánoční cukroví a pečení, které předává z generace na generaci. V tomto článku se podíváme na různé návody a recepty na vánoční cukroví a pečení, abychom vám pomohli vytvořit nezapomenutelné dezerty pro vaše vánoční oslavy.

Recepty a návody na Vánoční cukroví a pečení

Medovník

Ingredience

  • 250 g medu

  • 100 g cukru

  • 100 g másla

  • 2 lžičky perníkového koření

  • 500 g hladké mouky

  • 1/2 lžičky jedlé sody

  • 1 vejce

Postup

  1. Med, cukr a máslo smíchejte v hrnci a zahřejte na mírném ohni, dokud se vše nerozpustí.

  2. Směs nechte vychladnout a přidejte perníkové koření, mouku a jedlou sodu.

  3. Nakonec přidejte vejce a vytvořte hladké těsto.

  4. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho odpočívat v lednici alespoň 2 hodiny.

  5. Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše a vykrajujte různé tvary.

  6. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 12-15 minut, dokud nezezlátne.

Linecké cukroví

Ingredience

  • 250 g másla

  • 200 g moučkového cukru

  • 1 vanilkový cukr

  • 2 žloutky

  • 400 g hladké mouky

  • Skořice a citronová kůra podle chuti

Postup

  1. Máslo, moučkový cukr a vanilkový cukr utřete dohladka.

  2. Přidejte žloutky a dobře promíchejte.

  3. Přisypejte hladkou mouku, skořici a citronovou kůru a vytvořte těsto.

  4. Těsto nechte odpočinout v lednici asi 30 minut.

  5. Rozválejte těsto na pomoučené pracovní ploše a vykrajujte tvary.

  6. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 10-12 minut, dokud nezezlátne.

Vánoční perníčky

Ingredience

  • 250 g medu

  • 125 g cukru

  • 100 g másla

  • 500 g hladké mouky

  • 1 lžička jedlé sody

  • 2 lžičky perníkového koření

  • 1 vejce

Postup

  1. Med, cukr a máslo smíchejte v hrnci a zahřejte na mírném ohni, dokud se vše nerozpustí.

  2. Směs nechte vychladnout a přidejte perníkové koření, mouku a jedlou sodu.

  3. Nakonec přidejte vejce a vytvořte hladké těsto.

  4. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho odpočívat v lednici alespoň 2 hodiny.

  5. Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše a vykrajujte různé tvary.

  6. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 12-15 minut, dokud nezezlátne.

 

Vánoční cukroví a pečení jsou nejen chutnými dezerty, ale také tradicí a způsobem, jak sdílet lásku a radost s rodinou a přáteli. Tyto recepty a návody vám pomohou připravit nezapomenutelné vánoční dobroty a vytvořit krásnou atmosféru v domě. Přejeme vám radostné pečení, krásné Vánoce a sladké chvíle s vašimi blízkými!

autor: www.tehotenstvi.cz | Veronika Bělešová
kategorie: Zajímavosti

Diskuze k článku

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA