Přejít k hlavnímu obsahu

Přirostlá placenta

Pondělí 19. Březen 2012 12:08

Můj první (a zatím jediný) porod byl označen jako patologický díky při­rostlé placentě, která mi musela být odstraněna v celkové anestézii. Je tento fakt indikací pro použití císařského řezu v případě dalšího poro­du?

Přirostlá placenta v minulém těhotenství není indikací k císařskému řezu při dalších porodech. Placenta, která se neodloučí po porodu plodu (přirostlá), není překážkou přirozeného vedení porodu. Taková přirostlá placenta nebrání průchodu dítěte porodními cestami, pouze se neodloučí od stěny dělohy ve III. době porodní. Navíc tato situace se vůbec při druhém porodu nemusí opako­vat.

Těhotenství.cz