Mandle v těhotenství | Těhotenství.cz

Mandle v těhotenství

Mandle v těhotenství - Těhotenství.cz

Mandleinfo-icon jsou bezpečnou a doporučovanou volbou pro každodenní svačinky během těhotenstvíinfo-icon - jsou bohaté na vlákniny, dodávají energii, zlepšují paměť, vývoj mozkuinfo-icon dítěte, pomáhají zlepšovat krevní oběhinfo-icon a obsahují také velmi důležitou kyselinu listovou.

Energie

Během těhotenství se značně zvyšují energetické potřeby matky. Jelikož je výživový obsah mandlí velmi vysoký, jsou tak skvělým zdrojem energie.

Paměť

Rovněž z hlediska zlepšení paměti jsou mandle obdivuhodné. Jsou velmi bohaté na esenciální tukyinfo-icon a pomáhají zlepšovat paměť a inteligenci. Jíst je během těhotenství tak pomáhá zajistit správný vývoj mozku dítěte.

Kyselina listováinfo-icon

Kyselina listová je B-Vitamin, který pomáhá při růstu buněk a zajišťuje zdravý růst plodů. Mandle jsou bohatým zdrojem přírodní formy kyseliny listové - folátu. Jedná se o jednu z nejdůležitějších živin prvního trimestru.

Krevní oběh

Mandle pomáhají zlepšovat krevní oběh. To je velice důležitý požadavek během těhotenství, protože se tak dostane k dítěti více kyslíku a živin, což je velmi důležité pro jeho správný vývojinfo-icon.

Antioxidantyinfo-icon

Mandle jsou bohatým zdrojem antioxidantů, což jsou přírodní sloučeniny, které pomáhají matce a jejímu dítěti bojovat proti volným radikálům a tím pomáhají udržet matku a dítěinfo-icon zdravé. Volné radikály jsou nestabilní molekuly, které mohou poškodit buněčné struktury a vést k mnoha nemocem. Životospráva v těhotenstvíinfo-icon bohatá na antioxidanty tak zajišťuje správnou tvorbu buněčné struktury dítěte. Dítě dítěte je lépe chráněno před nepravidelnostmi, sníží se možnost potratu, vrozených vývojových vad a vývojových problémů u dítěte.
 

Podle Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) mohou mandle snížit riziko vzniku srdečních onemocněníinfo-icon. Jsou bohaté na hořčíkinfo-icon, který je podstatný pro prevenci infarktu a hypertenzeinfo-icon, proto konzumace mandlí vede ke zdravějšímu srdci. Bylo zjištěno, že mandle jsou vysoce účinné při snižování špatného cholesterolu a při zachování toho zdravého. Mandle jsou také bohaté na vitamín E, což pomáhá tělu bojovat proti rakovině, Alzheimerově chorobě a také nižší pravděpodobnosti srdečních onemocnění.

Mandle mají nízký obsah sacharidů a mají vysoký obsah bílkovin a vláken. Při jejich konzumaci se projevuje pocit sytosti. Příjem kalorií se tedy snižuje. To umožňuje udržet váhu pod kontrolou. Protože mandle jsou dobrým zdrojem stopových minerálů, jako jsou hořčík a fosforinfo-icon, pomáhají budovat silné zubyinfo-icon a kosti.

Těhotenství.cz